Ystävyys

Sanotaan, että yksikin ihminen riittää hyvän ja turvallisen kiintymyssuhteen muodostumiseen. Yksikin ihminen voi pelastaa. Varmuudella en tiedä, en usko että oikeasti minulla sellaista on koskaan aiemmin ollut. Nyt on. Se yksi ihminen, johon voin luottaa, joka ei hylkää, joka on läsnä silloin, kun tunnen hajoavani palasiksi. Hän on kaukana, mutta silti niin lähellä. Ystis. Samis. Tuki ja turva, kun muut kaikkoavat.

Kiitollisuus tätä rakasta ihmistä kohtaan on valtavaa! Hän on minun pelastajani, turvaköyteni, kun kaikki romahtaa siaälläni ja ympärilläni. Panikoin eilen ja hän otti kopin puhelimessa. Sain huutaa, itkeä. Haluta kuolla. Häpeä ja itseinho minussa otti hetkeksi vallan, onneksi vain hetkeksi, mutta noiden tunteiden kanssa on äärimmäisen vaikeaa selvitä yksin.

Tein jotain mitä en ikinä tee, pyysin tukea ja apua. Pyysin sitä ensin terapeutiltani, hän ei voinut auttaa. Ystäväni voi. Hän tulee neljän tunnin matkan tuekseni maanantaina, kun sitä tarvitsen. Hän tulee pitämään minut hengissä, kasassa, kun haluan hävitä pois koko maailman kartalta. Tiedän, että selviän hänen avullaan. Saan tuntea, mutta en jää yksin. En joudu selviämään yksin, niin kuin aina ennen. Olen ymmälläni, hämilläni ja järjettömän kiitollinen! Jos pahasta on tullut jotakin hyvää, niin se on ystävyytemme! Jotakin todellista. Lupa saada olla näkyvä ja hyväksytty aivan kaikkena mitä on. Kerrankin saa olla rikki, saa olla vihainen, saa olla surullinen, saa nauraa katketakseen samalla kun osa itkee, osa huutaa osa häpeää ja tahtoo kuolla. Saa vain olla tai voi hyppiä minätilasta toiseen ja sekin on ok.

Hyväksyntä ja välittäminen on lahja, jonka avulla ystävyytemme korjaa ja hoivaa rikkinäistä minuuttani. Se vahvistaa minussa kykyä olla läsnä itselleni, erilaisille puolilleni hälventäen peökoa ja ahdistusta. Se on vastavuoroista tukeutumista ja tukemista. Aikuisuutta, leikillisyyttä ja monimuotoisuutta! Kiitos, että olet olemassa Rakas bestisystis!

Kommentoi



Kommentit

  1. 4.32 16.09.2020

    vape mod enclosure

    selviytyjäkö?

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi